Wednesday, October 22, 2014

'Una reorganització dels estudis literaris', ressenya de Lluís Muntada a 'L'Avenç'

Lluís Muntada acaba de publicar una extensa i brillant ressenya del llibre a  'L'Avenç'. Això és el que n’ha dit l’editora Gemma Garcia a la pàgina de l’Editorial Vitel•la de Facebook:

"Una reorganització dels estudis literaris" és el títol de la magnífica ressenya escrita per Lluís Muntada del llibre EL PLURILINGÜISME EN LA LITERATURA CATALANA, d'Albert Rossich Estragó i Jordi Cornella-Detrell, publicada a L'Avenç (núm. 405, p. 51-53, octubre 2014). En ella, Muntada fa una anàlisi detallada del llibre: des de l'època que abraça l'estudi fins a les diverses formes de plurilingüisme literari, tot elogiant el "projecte homèric" que representa escriure un llibre d'aquestes característiques, "aclaparador" pels anys i anys de recerca que representa, pels diversos enfocaments que li brinda, per la riquesa interpretativa dels exemples, per la revisió de conceptes, etc. Al final de l'article, Lluís Muntada conclou: "Llum, coneixement, descoberta i punts d'inflexió. EL PLURILINGÜISME EN LA LITERATURA CATALANA és un estudi cabdal que instaura noves formes de valoració dels processos de composició literària i que irradia nous models de reorganització dels estudis literaris. Un llibre importantíssim, alenat de les múltiples savieses concèntriques de la saviesa".

Com és d'esperar, l'editorial subscrivim cadascuna de les paraules que Lluís Muntada dedica a aquesta obra i li agraïm enormement la lectura que en fa. Moltíssimes gràcies!

No comments:

Post a Comment